daar
werken we
naartoe

We werken allemaal samen aan eenzelfde droom: een nieuwe R4 die vlotter, veiliger en duurzamer is dan ooit. Ontdek hier wat dat in de praktijk betekent voor elk van de 22 knooppunten op de kaart. Kijk met welke nutswerken dit gepaard gaat. En werp een blik op onze globale planning voor de komende maanden en jaren.

Globale planning

Ontdek de knooppunten

Klik op een van de (knoop)punten op de kaart en ontdek waar we naartoe werken.
Projectzone R4 West
Projectzone R4 Oost
Daar werken we naartoe
This is some text inside of a div block.

Nutswerken

SYNR4

Door de grootte van het projectgebied en van de opdracht werd door de nutsbedrijven één gezamenlijke aannemer, “SYNR4”, aangesteld om de werken uit te voeren (voor Farys, Fluvius, Proximus, Telenet…). Daarnaast werken ook Elia en Aquafin afzonderlijk langs de R4.

  • Sinds begin 2024 startte SYNR4 met gestuurde boringen en sleufwerken in Wondelgem en gingen ook in de zone tussen de Moervaart en Arcelor de gestuurde boringen en sleufwerken van start.
  • Tijdens de werken zal er vooral lokale hinder zijn. Is er toch hinder op de R4, dan vind je dit op de kaart hier werken we nu

Werkwijze van SYNR4

  1. Gestuurde boringen (trillingsarm) worden uitgevoerd, waarbij buizen ondergronds verbinding maken tussen twee locaties. Daardoor moet de weg tussen deze locaties niet opengebroken worden. Ter hoogte van de boorinstallaties zal er lokaal wel hinder zijn.
  2. Er worden nieuwe kabels aangelegd langs en onder de wegen. Hiervoor moeten sleuven gegraven worden om de kabels in te leggen. Dit zorgt mogelijk op de lokale wegen voor enige hinder.
  3. Nadat via de gestuurde boringen en sleufwerken alle leidingen gelegd zijn, volgen de overkoppelingswerken. Daarbij worden de nieuwe en bestaande kabels en leidingen verbonden, en kunnen stelselmatig de aantakkingen richting de bedrijven en woningen worden vernieuwd. Zo kan het oude net na verloop van tijd buiten dienst gaan en worden de nieuwe aansluitingen aangelegd en in gebruik genomen. Dit gebeurt deels door SYNR4 en deels door de verschillende nutsmaatschappijen zelf. De hinder is steeds lokaal, ter hoogte van de putten waar een overkoppeling gebeurt.

Laatste nieuws

Kom naar de infomarkt

Graag een persoonlijke babbel met ons team? Kom luisteren en stel je vragen tijdens de infomarkt in je buurt!

Ontdek waar en wanneer

ontvang onze nieuwsbrief

Graag het laatste nieuws over R4WO in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte